BoMiArt "Dat wat thuis niet mag.."

Wat biedt BoMiArt

BoMiArt geeft korte cursussen en workshops op gebied van kunst en creativiteit. Wij stellen ons als doel een deelnemer uit te dagen in zijn creativiteit en middels een klantspecifieke zoektocht net even verder te gaan dan hij of zij zou verwachten. Of het nu om kinderen, jongeren, studenten, ouders met kinderen, bejaarden, zieke of gehandicapten gaat. Op elke doelgroep wordt aan de hand van een door de klant gekozen thematisch uitgangspunt de workshop of cursus op maat gemaakt. Dat kan een creatieve uitdaging zijn van eenvoudig tot zeer spannend zijn, maar met als uitgangspunt "Dat wat thuis niet mag". De workshops worden aangepast aan de behoeften en wens van de klant en zijn dus niet vooraf bepaald.
Er zijn een aantal basis uitgangspunten:

BoMiArt
BoMiArt
BoMiArt

Werken met gips en gietsteen Een gevelsteen of tableau maken van gips of gietsteen.

Ieder huis zijn eigen unieke gevelsteen, een leuk idee voor BURENDAG.
Een prachtig tableau voor binnen, of ……
JA het kan in deze workshop.

We starten met een korte brainstorm om wensen en ideeën helder te krijgen waarna je je idee gaat omzetten in een schets. De schets wordt uitgewerkt in verse klei. De mal die daaruit ontstaat wordt gevuld met gietsteen of gips. Daarnaast kan er worden gekozen het materiaal te kleuren. Laat Bob jullie begeleiden, geen technisch vraag zal een probleem zijn.
Trots naar huis met een prachtig, duurzaam en blijvende herinnering aan een heerlijke creatieve middag.

Nieuwsgierig naar proces en mogelijkheden? Neem contact op en wij kunnen je wensen bespreken en vertalen naar een workshop op maat.

BoMiArt
BoMiArt
BoMiArt

Ga je voor echt “out of the box” werken dan hebben wij nog enkele verrassende ideeën.

Werken met gips en gietsteen Hand of voet afgieten

Je hand of voet afgieten in gips, een leuke basisworkshop. Maar hoe uitdagend kan het worden als je je eigen hand gaat combineren met een voorwerp of met de hand van ……? Of wat wil je zeggen met je voet….? Geef je creativiteit de ruimte en laat je technisch begeleiden door Bob. Hij helpt je bij het maken van een flexibele mal van alginaat om te komen tot een prachtig resultaat . Durf het aan, geniet van het proces en ga naar huis met een kunstwerkje.
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem contact op en we maken een workshop op maat.

BoMiArt

Verf en Schilderen Action Painting, Dat wat thuis niet mag.

Bij een workshop action painting, waarbij niet zozeer het resultaat maar het proces als doel wordt gekozen is de techniek de uitdagende factor. Kun je het gebruik van de kwast loslaten en al je energie in de verf stoppen zonder dat het alleen gooien en smijten wordt. Wat gebeurd er als we ons even helemaal los maken en alle drukte en frustratie van de afgelopen tijd in dynamiek omzetten. Na een paar minuten afstand nemen en besluiten hoe en of we verder gaan. Wat gebeurd er met mij en mijn mede cursist als we de remmen even losgooien. Het resultaat is steeds verrassend en uitdagend.
Gehuld in beschermende kleding die door BoMiArt ter beschikking wordt gesteld gaan we in kleine groepjes aan de slag op een door het groepje gekozen formaat: bescheiden, groot of enorm! Later kan, als men daar behoefte aan heeft, het resultaat worden ingelijst en als blijvende herinnering worden meegenomen, al hoeft dat natuurlijk niet!

BoMiArt

Verf en Schilderen Landschapschilderen met acrylverf en paletmes

Hoe mooi kan het zijn je te laten inspireren door kleur, sfeer en materiaal om dit daarna om te zetten in een verrassend mooi landschap met acrylverf. Net als bij topsport starten we met een ‘warming up’ in de vorm van het bekijken van inspirenden natuurbeelden. Kies je sfeer, kies je formaat, plaats je horizon en laat je leiden door het materiaal naar je eigen meesterwerk. Iedereen kan het, het niveau bepaal jezelf. Verras jezelf en geniet van het proces. Neem contact op om je wensen te bespreken zodat wij goed voorbereid je kunnen begeleiden tijdens deze workshop.

BoMiArt
BoMiArt

Beeldend Slideshow en Tableau Vivant

Bij een Tableau Vivant of Beeldverhaal worden de cursist uitgedaagd zich middels een stilstaand beeld of een serie van beelden uit te drukken en een gevoel, emotie of process uit te beelden. Omdat beelden meer zeggen dat 1000 woorden is het op die manier mogelijk ook de minder verbaal krachtigen zich te laten uitdrukken en een idee over te brengen. In deze workshops wordt op verzoek gebruik gemaakt van professionele fotografische ondersteuning om het resultaat eventueel in boekvorm vast te leggen en later nog eens te bekijken of tijdens evaluaties na te slaan.

BoMiArt